Mat och recept

Ugnsbakad omelett med keso och sparris

Publicerad för första gången: 25.08.23
Ugnsbakad omelett med keso och sparris Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per omelett: 22 gram

Ugnsbakad omelett är perfekt när du ska laga mat åt många, och den håller sig bra i kylen några dagar.

Denna omelett gräddas i form, och både ser riktigt fin ut och smakar riktigt gott. Omeletten är rik på protein och har ett lågt kolhydratinnehåll, så denna rätt är mycket trevlig och blodsockervänlig. Ät den till frukost, lunch eller middag!

Accu-Chek Mobile

PROVA ÄVEN: Potatissallad med fetaost

Ingredienser

En rund pajform, ca 25 cm i diameter

½ purjolök
en stor påse färsk spenat (ca 120 g)
olja eller smör för stekning
12 ägg
80 g riven vitost
en stor burk keso
2 buntar sparris
salt + peppar

PROVA ÄVEN: Tacobowl med lax

Tillagning

Dela purjolöken i tunna skivor och stek i lite smör/olja tills purjolöken är gyllene. Vänd i spenaten och låt den falla isär.

Accu-Chek Instant

Klä en stor pajform med bakplåtspapper och fördela purjolök och spenat i botten på formen.

Vispa ihop ägg, riven ost och keso. Häll massan över grönsakerna i formen och vänd ihop grönsakerna lite.

Skär bort den nedersta delen på sparrisen och fördela sparrisen i formen. Tryck ner sparrisen lite i äggmassan. Krydda efter önskemål.

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. Omeletten ska vara gyllene och äggmassan ska ha stelnat.

PROVA ÄVEN: Paj med ugnsbakade grönsaker och feta

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile