Kolhydrater per portion: 20 gram
Caponata är Italiens svar på ratatouille, en tomatgryta med mycket smak som är ett perfekt komplement till det mesta.
Detta recept på Caponata passar perfekt till kött eller fisk, eller som en enkel rätt, serverad med ett riven parmesan och en grön sallad.
PROVA ÄVEN: Fetakräm med ugnsbakad tomat
Ingredienser
Tillbehör för 2 portioner
1 aubergine
1 gul lök
½ chili
1 röd paprika
1 stjälk selleri
3 vitlöksklyftor
3 stora tomater
1 msk kapris
20 svarta oliver
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk tomatpuré
en näve färsk persilja och/eller basilika
salt + peppar
PROVA ÄVEN: Krämig och kryddig räkgryta
Så gör du:
- Dela auberginen i tärningar på ca 1×1 cm och stek dem gyllene i en stekpanna med olivolja.
- Skiva löken tunt och lägg den i pannan tillsammans med auberginen. Tillsätt vitvinsvinäger och honung och låt det dra ner i löken.
- Dela sedan paprikorna i tunna strimlor, finhacka chilin och sellerin. Lägg allt i en kastrull och koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt slutligen de hackade tomaterna och den finhackade vitlöken.
- Smaka av med tomatpuré och låt sjuda i cirka 5 minuter.
- Vänd i de finhackade örterna, kaprisen och oliverna. Smaka av med salt och peppar.
PROVA ÄVEN: Ugnsbakad omelett med keso och sparris
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.