Kolhydrater per portion: 3 gram
Har du någonsin smakat grillad hjärtsallad? Detta är ett fräscht tillbehör till kött, fisk eller ost.
Grillad hjärtsallad är ett härligt tillbehör, och det fungerar lika bra att steka hjärtsallad i stekpannan. I detta recept har salladen fått sällskap av en smarrig dressing och parmesan, och denna lilla rätt är perfekt som ett komplement till kött, fisk eller ost.
PROVA ÄVEN: TACOBOWL MED LAX
Ingredienser
2 portioner
1 hjärtsalladshuvud
30 g finhackad parmesan
20 g rostade pinjenötter
Dressing:
en rejäl näve färska örter (jag använde en blandning av persilja, basilika och timjan)
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Saften och riven skal av ½ citron
1 tsk honung
salt + peppar
PROVA ÄVEN: ÄRTHUMMUS MED CURRY
Så gör du:
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en matberedare, eller blanda med en stavmixer, och mixa till en slät, grön sås. Smaka av med salt och peppar.
- Dela hjärtsalladen på mitten och stek eller grilla salladen på ena sidan tills ytan blir krispig och faller lätt isär.
- Lägg salladen på ett fat med snittytan uppåt, ringla över dressing och strö över rostade pinjenötter och hackad parmesan.
PROVA ÄVEN: VINTERSALLAD MED KÅL OCH CITRUS
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.