Kolhydrater per portion (gäller endast currykikärtor): 30 gram
Currykikärtor är en rätt som fungerar bra både som en snabb middag på egen hand, eller som en del av en större måltid.
Kikärtor är rika på fibrer och vegetabiliskt protein och hjälper till att kontrollera blodsockret. Man kan servera currykikärtorna med andra tillbehör – de passar till exempel utmärkt till stekt kött eller fisk. Jag serverar med halloumi, grönsallad och potatis.
PROVA ÄVEN: GRATINERADE VITA BÖNOR
Ingredienser
2 portioner
1 rödlök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1/2 tsk paprikapulver
½ tsk curry
10 körsbärstomater
Ett paket kikärtor (ca 175 g avrunnen vikt)
en stor nypa färsk koriander
salt + peppar
PROVA ÄVEN: RÖD FISKSOPPA MED TOMAT OCH PAPRIKA
Så här gör du
1. Skär löken och paprikan i strimlor och fräs gyllene i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt hackad vitlök, chili och kryddor och fortsätt steka ett par minuter. Tillsätt sedan kikärtorna och de delade körsbärstomaterna. Fortsätt att steka i några minuter, kikärtorna ska vara mjuka och täckta av kryddorna. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer curry, efter egen smak.
3. Servera med färsk koriander och stekt halloumi eller annat tillbehör efter önskemål.
PROVA ÄVEN: PANERAD TORSK MED ZUCCHINI OCH KIKÄRTSSALLAD
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.