Mat och recept

Yoghurtmousse med blåbär och vanilj

Publicerad för första gången: 23.02.24
Yoghurtmousse med blåbär och vanilj Foto: Andrea Jensen Moth.
Kolhydrater per portion: 7,5 gram
Fiber per portion: 2,5 gram

Vardagsdesserter tillhör livets små nöjen, som denna luftiga yoghurtmousse med blåbär och vanilj.

Detta är en luftig och lätt mousse, rik på proteiner och utan tillsatt socker. Om du har en skvätt vaniljsås eller en klick grädde över är jag säker på att det blir en fantastisk topping!

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: CURRYKIKÄRTOR MED ROSTADE GRÖNSAKER OCH HALLOUMI

Ingredienser

För 2 glas behöver du:

2 äggvitor
100 gram blåbär (tinade, om du använder frusna)
150 gram grekisk yoghurt (gärna fet)
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk Natreen-droppar (eller motsvarande sötningsmedel)
2 gelatinblad + 2 msk kokhett vatten

LÄS ÄVEN: SQUASHLASAGNE MED RICOTTA OCH FETAOST

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Mixa blåbär, yoghurt, sötningsmedel och vaniljpulver till en slät massa med en stavmixer eller i en mixer.
  3. Vispa äggvitorna styva (OBS: det är viktigt att du använder en helt ren skål, gärna glas eller metall)
  4. Smält gelatinet i ett par matskedar kokande vatten och vispa ner i yoghurtblandningen i en tunn stråle.
  5. Vänd ner äggvitorna i yoghurtblandningen och dela upp moussen i två glas.
  6. Låt moussen stelna i kylen i minst 3–4 timmar innan servering.
  7. Servera med färsk frukt eller bär, vaniljsås eller en klick grädde.

Hoppas det smakar bra!

Accu-Chek Instant

Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant