Kolhydrater: 35 g, varav 19 g fiber
Den här rätten består inte av traditionell gnocchi utan av bönor – som är något bättre för blodsockret och innehåller mycket fibrer och annan bra näring.
Gnocchi är en utsökt italiensk rätt baserad på potatis och mjöl, som för vissa kanske inte är det bästa med tanke på blodsockret. I den här rätten har jag bytt ut gnocchin mot bönor och det fungerar väldigt bra. Det betyder mer protein och fibrer, och en maträtt som mättar bra. Rätten innehåller faktiskt 19 gram fibrer, vilket bidrar till en stor del av dagens rekommenderade intag.
PROVAV ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett
Ingredienser
1 portion
½ squash
100 g körsbärstomater
en burk dränerade avrunna stora vita bönor (230 g)
en näve färsk spenat
1 msk olivolja
salt + peppar
1 msk crème fraiche
1 msk riven parmesan
1 tsk rivet citronskal (ekologiskt)
Så här gör du
1. Skär squashen i tunna skivor och fräs den i lite olja tills den får en gyllene färg. Tillsätt körsbärstomaterna hela och koka stek tills tomaterna får lite färg.
2. Skölj bönorna noggrant och tillsätt dem i stekpannan med grönsakerna. Låt [sic: bönorna] bryna lätt. Vänd sedan i spenaten tills den mjuknar.
3. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
4. Garnera med riven parmesan och citron.
PROVAV ÄVEN: VIETNAMESISK NUDELSALLAD MED SCAMPI
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.