Kolhydrater per våffla: 24 g kolhydrater
Varav 3 g fiber
En grövre och mer proteinrik våffla är perfekt som alternativ till bröd.
Dessa keso-våffla går snabbt att göra och håller sig bra i kylen ett par dagar. Passar bra med både salt och sött pålägg.
PROVA GÄRNA: KRISPIG GRANOLA MED KANEL, NÖTTER OCH TORKAD FRUKT
Ingredienser
Receptet ger 2 våfflor
2 ägg
40 g havregryn
1 tsk bakpulver
2 rågade msk keso
3 msk mjöl (jag använde spelt)
ca 1 dl mjölk
Så här gör du
- Lägg alla ingredienser i en skål och mixa jämnt med en stavmixer.
- Justera med mer mjölk eller mjöl efter behov, du ska ha en relativt styv smet.
- Låt smeten vila i minst 10 minuter innan du steker våfflorna.
- Tillsätt mer mjölk om smeten har blivit för tjock. Smörj våffeljärnet med smör och stek gyllene våfflor.
PROVA GÄRNA: SCONES MED HAVRE, BIOLA OCH VALNÖTTER
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.