Mat och recept

Sommarmiddag: Fräsch sallad med räkor

Publicerad för första gången: 19.08.24
Sommarmiddag: Fräsch sallad med räkor Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater: 4 g per portion

En fräsch sallad med räkor är den perfekta lätta sommarmiddagen när du är sugen på något nyttigt, fräscht och gott.

Den här fräscha salladen är enkel och full av bra näring. Jag brukar servera den med räkor och ett gott bröd, men den passar självklart lika bra till alla former av fisk, kyckling, kött eller annat tillbehör efter önskemål.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

LÄS ÄVEN: GRÖN LASAGNE

Ingredienser

2 portioner

Ett hjärtsalladshuvud eller en stor näve krispsallad
1 morot
1 avokado
½ gurka
50 g feta i block
2 msk pumpafrön
Önskad mängd färska räkor

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk Dijonsenap
1 tsk akaciahonung
2 tsk rivet citronskal (ekologiskt)
peppar

Så här gör du

1. Riv salladen i mindre bitar. Skala moroten och skär tunna strimlor med en potatisskalare. Vänd samman bladsalladen och morotsstrimlorna på ett fat.

Accu-Chek Instant

2. Skiva avokadon. Dela gurkan på mitten och gröp ur innanmätet/fröna med en sked innan du skär resten i tunna skivor.

3. Lägg avokado, gurka och smulad feta över salladen.

4. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna och toppa salladen med fröna.

5. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

6. Gör som jag och servera salladen med färska räkor, eller så kan du satsa på fisk, kyckling eller något annat kött efter önskemål.

LÄS ÄVEN: FISKTACOS I HEMGJORDA SÖTPOTATISTORTILLAS

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile