Kolhydrater per portion: 70 gram
Varav 14 gram fiber
Grön pasta med ärt- och fetasås är riktig «comfort food», samtidigt som det också är en näringsrik rätt.
Jag serverar med broccoli och ugnsbakad lax, men det passar också bra att servera med andra proteinkällor och det du känner för som tillbehör.
LÄS ÄVEN: Fetakräm med bakade rotfrukter
Ingredienser
2 portioner
300 g gröna ärtor
80 g fetaost (från block)
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
En ordentlig handfull färsk basilika
En ordentlig handfull färsk spenat
1 tsk äppelcidervinäger
rivet skal av ½ citron
salt + peppar
en skvätt vatten från pastakoket
ca 170 g pasta enligt önskemål (torrvikt, gärna fullkorn)
Tillagning
1. Koka ärtorna och blanda sedan ihop dem med de andra ingredienserna I en bunke. Kör allt med en stavmixer tills det blir en slät blandning. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll bort vattnet. Spara lite av pastavattnet och rör ner lite av det I såsen.
3. Vänd in såsen i pastan och servera med önskat tillbehör.
LÄS ÄVEN: Grön lasagne
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.