Kolhydrater: 10,5 g per portion (utan pasta/potatismos)
Fiber: 3,5 g per portion (utan pasta/potatismos)
Biffragu är en härlig hösträtt som jag vågar påstå är den perfekta middagsrätten.
Detta är en rätt som kan stå och småputtra i timmar medan man till exempel tar en söndagspromenad ute i naturen! Detta är också en utmärkt rätt att bjuda gäster på.
Servera med önskat tillbehör, som till exempel potatismos, pasta, polenta eller grönsaksmos. Valet är ditt.
LÄS ÄVEN: Fröknäcke med chiafrön
Ingredienser
För 4 portioner behöver du:
1 kg benfri högrev av nöt
Smör till bryning
Lite olja
2 lökar
2 morötter
3 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
2 dl rödvin
2,5 dl oxbuljong
2 dl hackade tomater
3 msk tomatpuré
3 lagerblad
Salt och peppar
Pasta, polenta, potatis- eller grönsaksmos
Parmesan
Färsk basilika
LÄS ÄVEN: Grönsaksnudlar med fläskfärs och jordnötssås
Tillagning
- Skär köttbiten i stora bitar. Jag skar min i åtta bitar. Bryn köttet i smör på ganska hög värme i två omgångar och lägg åt sidan.
- Tillsätt lite olja, finhackade morötter, selleri, lök och vitlök i grytan och låt det fräsa tills grönsakerna är genomskinliga och börjar mjukna.
- Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt rödvin. Låt rödvinet reducera tills ungefär hälften återstår och tillsätt sedan de återstående ingredienserna.
- Sätt på locket och låt grytan småkoka i minst 3–4 timmar, så att köttet blir riktigt mört.
- Innan servering, ta upp köttet, riv det i bitar och lägg tillbaka det i grytan. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladen.
- Servera ragun med pasta, potatismos eller grönsaksmos – allt efter smak och önskemål.
- Toppa med riven parmesan och färsk basilika. Hoppas det smakar bra!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.