Kolhydrater per portion: 3,5 gram
Fiber per portion: 2,5 gram
Det här är ett recept på en klassisk julkaka, men med en lägre sockerhalt och en härlig twist!
Spröda på utsidan och mjuka inuti – den bästa kombinationen. Kokostoppar är traditionella bakverk för julen som lyckligtvis är ganska lätta att göra. Så varför inte prova den här varianten i år?
Ingredienser
Till 12 stora kokostoppar behöver du:
50 gram 70 % choklad
30 gram Sukrinsirap
2 msk Sukrin gold, eller liknande sötningsmedel
3 äggvitor
120 gram kokosmassa
1 nypa flingsalt
1/3 tsk xanthangummi
LÄS ÄVEN: Kanelcookies med havre och russin
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
- Smält chokladen i vattenbad och häll den sedan i en kastrull.
- Lägg i resten av ingredienserna i kastrullen och rör om ordentligt innan du sätter på värmen.
- Värm blandningen på medelvärme och under konstant omrörning i ca 5 minuter.
- Forma tolv toppar på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och grädda topparna i ugnen i ca 15 minuter.
- Kyl ner kokostopparna innan du serverar eller äter dem. Hoppas det smakar bra.
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.