Kolhydrater per portion: 80 gram
varav fiber: 15 gram
Den här pastasalladen är full av bra näring och fibrer, och du lagar till den på nolltid. En perfekt vardagsmiddag.
Om du vill ha ett mer blodsockervänligt alternativ till vanlig pasta fungerar det utmärkt att använda pasta som är gjord på linser, som jag har gjort här. Du hittar den vanligtvis i den glutenfria hyllan i butiken.
PROVA ÄVEN: Grön gratäng med blomkål och kikärtor
Ingredienser
2 portioner
150 g valfri pasta (jag använde linspasta)
1 liten broccoli
2 morötter
100 g ärter och/eller edamamebönor
en förpackning kikärter
1 tomat
2 msk pesto
2 msk soltorkade tomater
50 g fetaost
Tillvägagångssätt
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor samt dela broccolin i buketter. När det är ca 1 minut kvar tills pastan är klar tillsätter du grönsakerna och kokar dem tillsammans med pastan den sista koktiden. Häll av vattnet och skölj snabbt med kallt vatten.
3. Skölj kikärterna i vatten.
4. Skär tomaten i tärningar och blanda samman pasta, kokta grönsaker, kikärter, tomat, pesto och soltorkade tomater.
5. Toppa pastasalladen med fetaost och servera!
PROVA ÄVEN: Kycklingsallad med rödbetor, sötpotatis och fetaost
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.