Kolhydrater totalt: cirka 12 gram
Grekisk fetasallad passar perfekt som en lätt middag i sig, eller som tillbehör till annan mat.
De ljumma grönsakerna gör salladen smakrik med en fin konsistens. Kombinationen av fetaost och varma grönsaker ger en härlig smak, samtidigt som den gör salladen mättande och proteinrik. Vita hårdostar har ett lågt kolhydratinnehåll, och är därmed ett bra val för blodsockret, samtidig som de är en bra proteinkälla.
PROVA ÄVEN: Kycklingsallad med rödbetor, sötpotatis och fetaost
Ingredienser
1 portion
3 nävar färsk ruccola
1/3 squash, i skivor
1/2 paprika
1/2 avokado
50 g fast fetaost
pesto
olivolja
salt och peppar
PROVA ÄVEN: Rotfruktssallad med ägg och tahini
Gör så här
- Skär squashen i skivor på cirka 1/2 cm, och dela paprikan i medelstora bitar. Eftersom du ska baka grönsakerna i ugnen, kan du lägga dem i en ugnssäker form och ringla över olivolja, salt och peppar.
- Stektiden ligger på 15-20 minuter vid 180-200 grader. Använd gärna grillelementet mot slutet. Stektid och tillvägagångssätt kan du variera efter eget tycke och smak.
- Dela avocadon i bitar. Fördela ruccola, avocado och ugnsbakade grönsaker på en tallrik/fat. Smula över fetaosten och toppa med lite pesto, salt och peppar.
PROVA ÄVEN: Halloumi-bowl och ugnsbakade rotfrukter
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.