Ett väldigt gott recept på en enkel variant på det italienska matbrödet som doftar ljuvligt i hemmet utav alla kryddor!
Brödet är glutenfritt, mjölkfritt och innehåller inget raffinerat socker. Alltså, ett perfekt bröd att bjuda sina gäster på.
LÄS ÄVEN: Scones med havre, Biola och valnötter
Ingredienser
5 dl vatten
1 medelstor zucchini
2 ½ dl bovetemjöl
2 ½ dl rismjöl
½ dl chiafrön
½ dl hela linfrön
3 msk bakpulver
2 tsk örtsalt
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
Topping:
3 tunt skivade schalottenlökar
1 dl fint skivade Kalamataoliver
1 dl soltorkade tomater
1 dl pumpakärnor
Färsk timjan
1 dl olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser för sig. Riv sedan zucchinin fint på ett rivjärn. Blanda samman alla ingredienser.
2. Häll smeten i en form (40×40 cm) klädd i bakplåtspapper. Fördela sedan toppingen över hela brödet och ringla olivolja över. Ställ in foccacian i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
3. Servera gärna brödet nybakat!
4. Är det så att du får bröd över förvaras det bäst i tätt försluten brödburk 1-2 dagar. Går även att lägga in det i frysen.
LÄS ÄVEN: Mandelkakor med havre och dadlar
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.