Kolhydrater: 17 g per 100
Pinnglass med blåbär, banan och yoghurt är ett bra alternativ till vanlig pinnglass, och mycket lätt att göra själv.
OBS! Både banan och honung innehåller många kolhydrater. Om du vill ha färre kolhydrater kan du byta ut honungen mot sukrinflorsocker och använda mer bär i stället för banan.
Pinnglass med blåbär är en supergod glass som är ett riktigt bra alternativ till glassen du hittar i butikernas frysar! Väldigt enkel att göra själv och med massor av bra näringsämnen. Du kan frysa glassen utan glassmaskin.
LÄS ÄVEN: Läckra sommardesserter – helt utan tillsatt socker
Ingredienser
- 120 g banan, fryst
- 150 g blåbär, frysta
- 170 g naturell yoghurt
- 50 g akaciehonung
- Saften av en halv citron
Gör så här
- Lägg honung, bär, frukt och yoghurt i en mixer eller matberedare. Kör tills smeten är helt slät.
- Smak av med citron och ev. lite mer honung.
- Eftersom röran är ganska flytande är det enkelt att få ner den i formarna med en tratt, men du kan lika gärna använda en sked. Konsistensen för glass blir alltid bäst i en glassmaskin, och har du en sådan bör du använda den. Men eftersom denna röra är ganska fryst från början, kan du även hälla den i glassformer. Konsistensen blir förhållandevis bra, även utan glassmaskin. Sätt in formarna i frysen.
LÄS ÄVEN: Inspireras av fler recept av Hanne
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.