Näring: ca 25 gram kolhydrater, 4 gram protein
Bladspenat och champinjoner är en av mina favoritkombinationer, de trivs förträffligt ihop. Till lunchmackan tar jag båda, och toppar med linser, som jag nästan alltid har kalla i kylen.
Går ju också att ha ett stekt ägg på, om man så vill. Men så här gör jag:
Du behöver til lunchmackan
1 skiva grovt bröd, ca 50 gram
½ vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 msk smör
1 dl fryst bladspenat
1 dl champinjoner
salt
1 msk kokta linser 15 gram
Gör så här
Koka linserna om du inte har kalla i kylskåpet.
Rosta brödskivan, droppa på olivolja och gnid in brödet med vitlöken.
Tina och fräs spenaten i lite smör, salta försiktigt.
Skär champinjonerna i bitar, och smält lite mer smör i stekpannan, det ska bli ganska varmt.
Fräs svampen hastigt.
Och så lägg ihop alltsammans – bröd, spenat, champinjoner, och strössla lite linser ovanpå.
LÄS MER: Knäckebröd med havre och chiafrön
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.