Kolhydrater per portion: 55 gram Varav fiber: 10 gram
Krämig linspasta är ett suveränt val när du är riktigt sugen på pasta. Pasta gjord på linser innehåller lite mer fibrer och protein än vanlig pasta.
Mmm… krämig linspasta. Ibland är en pastarätt med en riktigt krämig sås det enda man vill ha. Men en krämig pastasås behöver inte betyda att middagen behöver innehålla mycket fet och vara mäktig. Den här rätten lagas med pasta gjord på linser, som innehåller mycket mer protein och fibrer än vanlig pasta, och är därför en riktigt bra vardagsrätt.
Krämig linspasta kan därför vara ett suveränt val när du är riktigt sugen på pasta. Med sås gjord på kvarg och massor av ugnsbakade grönsaker är detta både otroligt gott och bra för kroppen.
LES ÄVEN: Minestrone
Ingredienser
2 portioner
1 stor röd paprika
1 squash
1 stor lök
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g mager kvarg
zest och saften från ½ citron
en knytnäve finhackad basilika
¼ tsk peppar
160 g pastaskruvar gjorda på linser
1 dl av vattnet som pastan har kokats i
två stora nävar färsk spenat, finhackad
100 g fetaost
LES ÄVEN: Saftiga lammburgare
Tillagning
1. Skiva squashen, paprikan och löken och grädda i ugnen på 220 grader med lite olivolja och salt och peppar tills grönsakerna får en gyllene färg, ca 20 minuter.
2. Vänd ihop kvargen, det rivna citronskalet, citronsaften, den finhackade basilikan och peppar till såsen
4. Koka linspastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara minst 1 dl av kokvattnet i grytan när pastan är klar, och lägg i den finhackade spenaten och kvargsåsen i grytan tillsammans med pastan och kokvattnet. Värm tills spenaten börjar falla isär, och smaka av med salt och peppar.
5. Servera pastan i två skålar med de ugnsbakade grönsakerna och toppa med smulad fetaost.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.