Äggröra är toppen till lunch, och stekt tillsammans med diverse grönsaker och serverat med en fräsch sallad, så har du en smart och näringsrik måltid.
Kolhydrater per portion: 10 gram
Fibrer: 6 gram
I den här äggröran kan du använda de grönsaker du har hemma och gillar. Paprika och squash passar till exempel också bra.
Detta behöver du:
Till en portion:
Olja eller smör till stekning
2 stora champinjoner
½ lök
8 st körsbärstomater
2 ägg
salt och peppar
¼ gurka
En näve färsk spenat/sallad
½ morot, riven
LÄS ÄVEN: Mozzarellasallad med nektariner
Så gör du:
1. Skiva löken och svampen, och stek i olja i en stekpanna tills den blir gyllene. Tillsätt körsbärstomaterna delade i hälfter.
2. Kläck två ägg över grönsakerna och blanda tills äggröran är fast men inte torr.
3. Servera i en skål med sallad, riven morot och gurka.
4. Topp med lite god olivolja och salt och peppar efter önskemål.
5. Servera gärna med lite bröd till om du vill ha en måltid som mättar lite mer.
LÄS ÄVEN: Bananbröd med äpple och sesam
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.