Mat och recept

Havrescones med russin och aprikoser

Publicerad för första gången: 26.05.21 | Senast redigerad: 14.06.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Havrescones med russin och aprikoser Foto: Hanna Fjeldheim Dale

De här sconesen är underbara att göra stora portioner av och ha i frysen för en god och näringsrik frukost och lunch. Passar till alla typer av pålägg, min favorit är vitost och ett kokt ägg vid sidan av. Med både havre, nötter och frön är sconesen rika på fiber och gör att du står dig och känner dig mätt länge.

Kolhydrater per fralla: 40 g varav fiber: 8 g

Detta behöver du:

Till 12 stora scones

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

8 dl havregryn
2 dl fint speltmjöl / vetemjöl
3 dl grovmjöl efter önskemål
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
100 g valnötter
50 g russin
75 g torkade aprikoser
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel, 1 tsk salt
1/2 msk bakpulver
500 g yoghurt naturell
½ dl rapsolja
4-5 dl mjölk

LÄS ÄVEN: Näringsrik havregrynsgröt

Så gör du:

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Finhacka de torkade aprikoserna och vänd i russinen och aprikoserna i den torra blandningen.
  3. Vänd ihop yoghurt, mjölk och olja och vänd därefter i det våta i det torra.
  4. Justera eventuellt med mer mjölk, tills du har en fast men fuktig röra.
  5. Forma ca 12 scones med sked och lägg dem direkt på en bakplåt.
  6. Grädda sconesen tills de är gyllene, ca 15 minuter.
  7. Låt svalna och servera, eller lägg direkt i frysen.

LÄS ÄVEN: Bananbröd med äpple och sesam

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant