Kolhydrater per portion: 58 gram
Fiber per portion: 8 gram
En läcker asiatisk fiskrätt, proppfull av färger, spännande smaker och bra näring!
Fet fisk, som öring, innehåller viktiga omega-3 fettsyror, samt vitamin D och protein. Vi rekommenderas äta 200 gram fet fisk i veckan, och med den här middagen kommer du en bra bit mot det målet.
Detta behöver du:
För 4 portioner:
4 öringfiléer
250 gram fullkornsris
En burk kokosmjölk (400 ml)
1 dl vatten
1 mango
2 små/1 stor avokado
2 morötter
½ gurka
1 påse edamamebönor
2 vårlökar
4 tsk Hoisinsås
Några nävar jordnötter
Sesamfrön
Koriander
Syltad rödlök:
2 dl vatten
1 dl vinäger
1 dl socker
2 rödlökar
LÄS ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat
Så gör du:
1. Börja med att göra syltad rödlök. Skär löken i tunna skivor eller ringar. Koka upp lagen av vatten, vinäger och socker. Sänk värmen när vätskan kokar och lägg i löken i lagen. Låt löken dra i minst en halvtimme (resultatet blir bäst om den syltade löken görs några timmar i förväg och förvaras i kylskåpet tills den ska ätas).
2. Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme. Lägg öringfiléerna i en ugnsfast form och pensla på ca 1 tsk Hoisinsås på varje filé. Strö lite sesamfrön över och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
3. Koka riset i kokosmjölken + 1 dl vatten. Under tiden förbereder du resten av grönsakerna.
4. Rensa edamamebönorna genom att hälla varmt vatten över de frusna baljorna så att de tinar innan du pressar ut bönorna i en skål.
5. Skär morötterna och gurkan i fina strimlor, avokado och mango i tärningar och vårlöken i tunna ringar.
6. Servera rätten i skål med kokosris i botten, och fisk och grönsaker ovanpå. Toppa bollen med en liten näve jordnötter, lite sesamfrön, samt massor av färsk koriander.
LÄS ÄVEN: Lammsadel med örter och senap
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.