Kolhydrater per portion: 65 gram
Fibrer: 15 gram
Asiatisk sallad med tofu är proppfull med bra näring och ett toppen alternativ som en helt växtbaserad middag.
Tips: Om du vill ha en rätt med färre kolhydrater skippar du bara riset.
Här kan du naturligtvis använda de grönsaker du gillar mest. Jag råkade ha en jordärtskocka hemma, så jag använda den, men det går så klart bra att skippa denna eller byta ut den mot något annat. Både squash, lök och broccoli fungerar till exempel också riktigt bra.
LÄS ÄVEN: Halloumi-bowl och ugnsbakade rotfrukter
Ingredienser
Till en portion:
1 liten röd paprika
2 jordärtskockor
½ aubergine
2 champinjoner
1 msk olivolja
salt och peppar efter önskemål
40 gram fullkornsris (torrt)
1 näve färsk spenat
3 rädisor
125 g fast tofu
1 msk sojasås
½ tsk paprikakrydda
1 tsk sesamfrön
Jordnötssås:
1 dryg msk jordnötssmör
1 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
En msk sriracha (chilisås)
Vatten till önskad konsistens
LÄS ÄVEN: Linskaka med pumpa
Så gör du:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Dela alla grönsaker i medelstora bitar, lägg dem på en bakplåt och ringla över lite olja och kryddor. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
- Blanda alla ingredienser till såsen. Justera med vatten tills jordnötssåsen är relativt flytande.
- Pressa ut lite vatten ur tofun genom att lägga den i en kökshandduk eller lite
hushållspapper och pressa. Dela tofun i tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och ringla över sojasås, sesamfrön och paprikakryddor. Vänd skivorna så att de täcks av sojamarinaden. Stek i varm stekpanna tills tofun får en gyllene skorpa. - Blanda spenat, ris, ugnsbakade grönsaker och tofu i en stor skål. Toppa med skivor av rädisa och jordnötssås.
LÄS ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.