Kolhydrater per portion: 34 gram
Fibrer: 11 gram
Denna somriga potatissallad är perfekt som en lätt, fristående måltid, eller serverad som ett komplement till fisk eller kött. Vill du ha den helt vegetarisk men lite mer mättande är det gott att smula lite fetaost ovanpå.
Detta behöver du:
2 portioner
1 huvud av hjärtsallad
300 g småpotatis
120 g ärter
250 g sparris (ca 10 stycken)
1 näve groddar
8 rädisor
1 msk pumpafrön
1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön
Dressing:
1 tsk grov senap
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
saften från ½ citron
1 tsk honung
peppar efter önskemål
PROVA ÄVEN: Mozzarellasallad med nektariner
Så gör du:
- Dela potatisarna i 2-3 bitar beroende på storlek, och koka dem mjuka i lätt saltat vatten.
- När potatisen är klar lägger du i ärtorna och sparrisen delad i bitar i grytan och kokar upp snabbt innan du häller av vattnet.
- Dela finhackad hjärtsallad i en salladsskål/skål tillsammans med groddarna.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Rosta fröna i torr stekpanna.
- Skiva rädisorna tunt.
- Toppa salladen med de kokta grönsakerna, häll över dressingen och toppa med rädisor och rostade frön.
- Servera med önskade tillbehör.
PROVA ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.