Livet och diabetes Mat och recept

Proteinrikt stekt ris

Publicerad för första gången: 22.09.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Proteinrikt stekt ris Foto: Hanna Fjeldheim Dale
Kolhydrater per portion: 47 gram
Fibrer: 18 gram

Stekt ris behöver inte vara en kolhydratbomb. Lägg till mer grönsaker och protein så får du en suverän, snabblagad rätt gjord på matrester. Tillsätt gärna mer grönsaker, till exempel morot och/eller paprika.

Detta behöver du:

1 portion

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

1 msk olivolja
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
50 g ärter
50 g edamamebönor
6 kuber fryst spenat
50 g kokt ris
120 g kikärter
2 ägg

PROVA ÄVEN: Mozzarellasalat med nektariner


Förslag på serveringstillbehör:
Inlagd ingefära
Syltad rödlök
Koriander
Sriracha
Lime

Så gör du:

  1. Finhacka vitlöken, ingefäran och rödlöken och stek gyllene i lite olja.
  2. Tillsätt ärtor, edamamebönor och spenat och stek tills allt har tinat.
  3. Tillsätt kokt ris, kikärter och ägg och stek tills äggen har blandats med övriga ingredienser och ”satt sig”.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med önskade tillbehör.

PROVA ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant
Accu-Chek Instant