Livet och diabetes

Grön sallad med ärter och broccoli

Publicerad för första gången: 15.09.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Grön sallad med ärter och broccoli Foto: Hanna Fjeldheim Dale
Kolhydrater per portion: 31 gram
Fibrer: 21 gram

Den här salladen innehåller massor med fiber, vitaminer, mineraler och är en perfekt lätt lunch. Du kan naturligtvis tillsätta annat protein än kikärter, till exempel ett kokt eller stekt ägg, lax, kyckling eller ost.

Detta behöver du:

1 portion

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

½ strimlad hjärtsallad
En näve bladsallad (spenat/ruccola osv.)
En näve böngroddar
En citronskiva
½ paket kikärter
80 g ärter
1/3 broccoli
8-12 stycken körsbärstomater (beroende på storlek)
1 msk sesamfrön
1 msk pumpafrön
1 msk olivolja
Färsk basilika (kan hoppas över)

Så gör du:

  1. Blanda salladen i en skål tillsammans med böngroddarna och toppa med kikärter och citronsaft.
  2. Dela broccolin i små buketter och koka upp dem snabbt i cirka 1 minut. Tillsätt ärtorna så att de tinar och lägg grönsakerna på salladen.
  3. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.
  4. Dela tomaterna och toppa salladen med tomaterna, de rostade sesamfröna, olivolja, salt och
    peppar efter önskemål och en näve färsk basilika.

PROVA ÄVEN: Linskaka med pumpa

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant