Mat och recept

Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad

Publicerad för första gången: 19.06.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per portion: 38 gram
Fiber per portion: 5 gram

Grillsäsongen är i full gång och det finns inte mycket som slår en saftig grillad kycklinglårfilé i eftermiddagssolen!

Här har jag gjort en god marinad till kycklinglårfiléerna och jag serverar dem med en fräsch och färgglad sommarsallad, samt spröda potatisklyftor med en mager aioli. Tänk på att halva middagstallriken bör fyllas med grönt, det är ett bra sätt att äta mer grönsaker!

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Detta behöver du:

3 portioner

600 g kycklinglårfilé

Marinaden:

1 msk olja
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 tsk balsamico glaze
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
Lite salt och peppar
Lite hackad gräslök (kan skippas)

Cirka 300 g vattenmelon
15 st körsbärstomater
1/2 rödlök
1/2 hjärtsallad
100 g fetaost (jag brukar använda den i kryddig olja)
Basilika
Lite balsamico glaze
600 g potatis
Lite olja + salt/kryddor efter önskemål

Accu-Chek Mobile

Aiolin:

50 g kvarg
50 g lättmajonnäs
1 vitlöksklyfta, pressad
En skvätt citronsaft + lite salt och peppar

Så gör du:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i marinadpåsen. Se till att alla filéerna täcks av marinaden.
  2. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Skär potatisen i klyftor och lägg i de kallt vatten tills ugnen är varm (detta gör att stärkelse dras ut och gör att potatisen blir sprödare när den steks). Låt potatisen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du lägger dem på en bakplåt och ringla lite olja över, samt krydda efter önskemål. Grädda potatisen i 30 – 40 min.
  3. Skär vattenmelonen i tärningar, salladen i strimlor, löken i tunna skivor och skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda i en skål och lägg i fetaosttärningarna. Grovhacka basilika och blanda i. Toppa salladen med balsamico glaze.
  4. Grilla kycklingen (helst på medelhög värme) och blanda ihop den magra aiolin. Servera med sallad och potatisklyftor. Njut!

LÄS ÄVEN: Hallondessert utan tillsatt socker

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant