Kolhydrater per portion: 16 gram
Fibrer: 11 gram
Wokade grönsaker är suveräna snabbmiddagar, och fördelen är att du kan använda det du har i kylskåpet. Det passar riktigt bra med lök, squash, ärter och sockerärter, så byt ut grönsakerna utifrån vad du har hemma och gillar bäst.
Här wokade jag grönsakerna och ugnsbakade laxen. Du kan naturligtvis lägga till lax skuren i tärningar direkt i wokpannan om du vill göra det ännu enklare.
Detta behöver du:
För två portioner
2 laxfiléer
1 msk hoisin-sås
1 msk sesamfrön
6 st ostronsvamp (ca 100 g)
2 morötter
1 liten broccoli
100 g sparris
1 paprika
2 rejäla nävar färsk spenat
1 msk
Marinad:
1 msk sesamolja
1 msk hoisinsås
1 msk sojasås
1 msk risvinäger
½ tsk sriracha (ev. annan chilipaste)
Saften av ½ lime
1 cm finhackad/riven ingefära
Peppar
PROVA ÄVEN: Hoisin-stekt öring med ris som kokats i kokosmjölk
Så gör du:
- Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Toppa med hoisinsås och sesamfrön och grädda i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
- Skiva morötterna och paprikan tunt, skär sparrisen i små bitar och broccolin i mindre buketter.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Börja med att steka ostronsvampen i torr panna tills den släpper lite vätska och börjar få en gyllene färg. Tillsätt sedan sesamolja, morötter och paprika och woka snabbt tills grönsakerna börjar bli mjuka. Avsluta med att lägga i sparris, paprikan och marinaden, och woka tills allt är klart.
- Servera laxen med wokade grönsaker och gärna en skvätt lime.
PROVA ÄVEN: Proteinrikt stekt ris
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.