Mat och recept

Hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker

Publicerad för första gången: 07.06.24
Hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 34 gram
Fibrer: 11 gram

Hoisinmarinerade scampi är både magert och proteinrikt och smakar underbart till wokade eller ugnsbakade grönsaker.

Här är du naturligtvis fri att välja vilka grönsaker du vill ha. Ta det som finns i kylskåpet eller det som frestar mest. Jag serverade hoisinmarinerade scampi med quinoa, men om du föredrar att rätten innehåller färre kolhydrater kan du så klart skippa det. Eller så kan du byta ut det mot fullkornsris eller något annat du gillar mer.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Tips: Toppa rätten med koriander och/eller rostade sesamfrön för lite extra smak!

LÄS ÄVEN: Vietnamesiska sommarrullar med scampi och jordnötsdipp

Ingredienser

1 portion

150 g scampi eller argentinska räkor (färdigkokta)
1 msk hoisinsås
1 msk sojasås
1 cm finriven ingefära
1 tsk risvinäger
1 tsk sesamolja
peppar

½ paprika
½ squash
1/3 broccoli
1 msk olivolja
salt + peppar

Accu-Chek Instant

en näve färsk spenat
45 g torr quinoa (kan skippas)

LÄS ÄVEN: Proteinrikt stekt ris

Hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Tillagning

1. Vänd ihop hoisin, soja, risvinäger, riven ingefära, sesamolja och peppar. Lägg i de färdigkokta räkorna i marinaden.

2. Koka quinoa i dubbla mängden vatten.

3. Dela grönsakerna i medelstora bitar, ringla över lite olivolja och krydda och grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.

4. Lägg de färdiga grönsakerna i en skål och vänd i spenaten tills den faller isär.

5. Servera hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker och quinoa.

LÄS ÄVEN: Thai-inspirerad kycklingsoppa

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant