Mat och recept

Ugnsbakad lax med grönsaker och pesto

Publicerad för första gången: 30.01.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Ugnsbakad lax med grönsaker och pesto Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 18 gram
Fibrer: 10 gram

Ugnsbakad lax med grönsaker är en fiskrätt som är perfekt middag en vardag. Ställ in allt i ugnen så lagar middagen sig själv på nolltid.

Du kan även använda andra grönsaker om du vill. Rätten som beskriven här har ett lågt innehåll av kolhydrater. Du kan gärna addera potatis till de ugnsbakade grönsakerna eller servera till exempelvis pasta, quinoa eller ris, allt beroende på vad du föredrar.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

TIPS:

Receptet är endast beräknat för en portion, men ugnsbakad lax med grönsaker är en suverän rätt att laga till många, så dubblera gärna efter behov.

LÄS ÄVEN: Lammgryta ned sötpotatis

Ingredienser

1 portion

1 laxfilé à 125 g
peppar
1 tsk grön pesto
½ squash
½ aubergine
2 morötter
1 msk olivolja
salt och peppar
två stora nävar färsk spenat

LÄS ÄVEN: Hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Tillagning

1. Dela alla grönsaker i medelstora bitar och lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Ringa över olja och krydda.

2. Lägg laxen mitt i formen och toppa med pesto.

3. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.

4. Servera ugnsbakad lax som den är eller med önskade tillbehör.

LÄS ÄVEN: Vietnamesiska sommarrullar med scampi och jordnötsdipp

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant