Totalt kolhydratinnehåll i rätten: 80 g
Varav fiber: 18 gram
Ratatouille är en klassisk grönsaksgryta från Provence i Frankrike som är perfekt som middag. Antingen ensam eller som tillbehör.
Den här grönsaksrätten är perfekt som en enkel middag i sig själv, serverad med sallad och kanske lite ost eller som tillbehör till torsk eller kyckling. Använd gärna andra grönsaker efter önskemål, både lök, aubergine och paprika passar riktigt bra. Den här rätten är också perfekt att laga dagen före servering eftersom den går utmärkt att värma.
Tips:
Du kan med fördel gratinera formen genom att tillsätta ost på toppen de sista 5 minuterna av tillagningstiden. Rätten passar riktigt bra till blåmögelost, parmesan, mozzarella eller valfri typ av riven ost.
LÄS ÄVEN: Quinoasallad med grönkål
Ingredienser
Tillbehör för 2-3 personer
1 burk hackade tomater (400 g)
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja1 tsk honung eller socker
peppar efter önskemål
1 msk provencalska kryddor
10-15 små körsbärstomater
2 msk torkade tomater i bitar
1 squash
½ stor sötpotatis
1 gulbeta eller polkabeta
LÄS ÄVEN: Sesamlax med kikärter och grönsaker
Tillagning
1. Rör ihop de hackade tomaterna, tomatpurén, sötningsmedel, kryddor och tomater i en medelstor ugnsfast form. Grädda på 200 grader i ca 10 min.
2. Skala betorna och sötpotatisen och hyvla tunna skivor av alla grönsaker med en mandolin, osthyvel eller med en kniv.
3. Mosa körsbärstomaterna med en gaffel och rör om tomatsåsen ordentligt när den har stått en liten stund i ugnen, vänd i torkade tomater. Toppa med lager av de hyvlade grönsakerna.
4. Lägg aluminiumfolie över formen och grädda på 200 grader i ca 1 timme tills grönsakerna är möra.
5. Ringla över lite olivolja före servering.
LÄS ÄVEN: Detta är fermentering av grönsaker
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.