Kolhydrater per portion: ca 60
Varav fiber: 20 gram
Det är alltid gott med värmande middagar, och soppa är ett härligt sätt att få i sig mycket grönsaker.
Den här soppan är fylld med allt som är bra för dig, inklusive hela 20 gram fiber per portion, vilket täcker nästan hela den rekommenderade dagliga dosen. Dessutom smakar det riktigt gott!
TIPS: Toppa gärna soppan med lite extra topping. Exempel på goda toppingar är rostade frön, riven parmesan och/eller fetaost, och till exempel extra grönsaker som färsk spenat, tomater eller kokta broccolibuketter.
LÄS ÄVEN: 5 förslag till diabetesvänlig frukustmat
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
½ chili
3 cm ingefära
1 msk olivolja
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oregano
2 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
2 morötter
1 röd paprika
¼ sellerirot
2 potatisar
½ sötpotatis
ca 8 dl vatten
1 msk/1 tärning grönsaksbuljong
1 dl kokosmjölk
salt och peppar
en skvätt lime
Topping:
1 burk kikärter
1 msk olivolja
½ tsk curry
½ tsk paprikakrydda
LÄS ÄVEN: Lammgryta med sötpotatis
Tillagning
1. Finhacka löken, chilin och ingefäran. Stek mjuka i lite olja i botten på en kastrull och tillsätt sedan kryddorna och vinägern. Lät vinägern dra in.
2. Skala och finhacka resten av grönsakerna. Lägg alla grönsakerna i en kastrull tillsammans med vatten och buljong. Koka grönsakerna tills de är möra, ca 20 minuter.
3. Stek kikärtor snabbt i olivolja och kryddor i varm stekpanna.
4. Tillsätt kokosmjölk i kastrullen och mixa soppan tills den är slät med en stavmixer. Jag gillar mina soppor lite tjockare, justera till önskad konsistens med mer vatten.
5. Smaka av med salt, peppar och en skvätt lime.
6. Servera soppan toppad med kikärtor.
LÄS ÄVEN: Thai-inspirerad kycklingsoppa
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.