Kolhydrater per portion: 16 gram
Denna fylliga broccoliomelett passar perfekt till både lunch och middag.
Broccoliomelett är både gott och mättar bra. Den är lika god dagen efter, så gör gärna en stor portion så att du även har till lunchen nästa dag. Eftersom den här rätten också ska ställas in i ugnen är det viktigt att du använder en stekpanna som har ett eldfast handtag, eller med avtagbart handtag. Om du inte har en sådan stekpanna går det också bra att lägga över allt i en ugnsfast form i stället.
TIPS: Om du vill minska mängden kolhydrater i omeletten kan du med fördel byta ut potatisen mot andra grönsaker som du gillar mer, eller helt enkelt de grönsaker du har hemma. Till exempel stekt squash, svamp och paprika.
LÄS ÄVEN: Rotfruktssallad med ägg och tahini
Ingredienser
1 stor omelett / fyra portioner
1 gul lök
1 broccoli
1 msk olivolja
1 tsk provencalska kryddor
salt + peppar
4 medelstora potatisar
8 ägg
2 dl mjölk
50 g riven ost, gärna parmesan
LÄS ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat
Tillagning
1. Dela potatisen i tärningar på ca 2 x 2 cm. Låt skalet sitta kvar och koka dem mjuka i saltat vatten i cirka 10 minuter.
2. Finhacka löken och dela broccolin i små buketter. Stek i olivolja i en stekpanna tillsammans med kryddor.
3. Vänd i ägg, mjölk och riven ost.
4. Lägg de kokta potatisarna över grönsakerna i stekpannan och vänd ihop.
5. Häll äggblandningen över grönsakerna och vänd ihop så att allt täcks.
6. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda (gärna med grillelementet påslaget) på cirka 220 grader i 15-20 minuter. Omeletten ska ha en gyllene färg på ytan och vara fast rakt igenom.
7. Servera gärna med en grönsallad.
LÄS ÄVEN: Halloumibowl och ugnsbakade rotfrukter
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.