Kolhydratinnehåll (hela rätten): 30 gram
Fibrer: 13 gram
Torsk passar perfekt med asiatiska smaker, och den här fiskgratängen är en lättlagad och välsmakande vardagsrätt.
Använd gärna andra grönsaker beroende på vad du har hemma och gillar. Servera med risk, quinoa eller något annat tillbehör.
LÄS ÄVEN: Recept på spinatvafflor
Ingredienser
2 portioner
2 st torskfiléer, ca 350 g
1 medelstor sötpotatis
1 grön paprika
1 liten purjolök
ca 200 g körsbärstomater
en bunt sparris (ca 16 stycken), delade i bitar
en liten påse färsk spenat (ca 65 g)
1 burk kokosmjölk
1 msk grön currypasta
1 msk sojasås
1-2 dl vatten
2 msk färsk ingefära (riven eller finhackad)
peppar
en skvätt lime
Till servering:
Koriander
LÄS ÄVEN: Grillad kycklingfilé med somrig vattenmelonsallad
Tillagning
1. Skala sötpotatisen och skölj av purjolöken. Dela grönsakerna i medelstora bitar och lägg allt i en stor eldfast form. Ringa över olja och kryddor och grädda i ugnen på 220 grader i cirka 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
2. Under tiden kan du blanda ingredienserna till currysåsen.
3. Lägg i torsken i formen tillsammans med körsbärstomaterna och sparrisen. Häll över currysås och grädda i ytterligare ca 10 minuter tills fisken är klar.
4. Vänd i spenaten i den varma såsen tills den faller isär.
5. Servera med färsk koriander och andra tillbehör efter önskemål.
LÄS ÄVEN: Ugnsbakad torsk med rotfrukter
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.