Mat och recept

Fetakräm med bakade rotfrukter

Publicerad för första gången: 08.08.24
Fetakräm med bakade rotfrukter Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydratinnehåll (hela rätten): 23 gram
Fibrer: 9 gram

Har du smakat fetakräm förut? Det här är ett tillbehör du inte visste att du skulle älska!

Den här smårätten är perfekt som tillbehör till det mesta; såsom kött, fisk, sallader och grillad mat. Den kan även användas till tapas, bred på kex eller användas som dipp. Men det finns heller inget som hindrar att fetakräm serveras som en enkel rätt för sig, gärna med något gott surdegsbröd vid sidan av.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Grön lasagne

Ingredienser

Tillbehör till 4 porsjoner

100 g fetaost på burk
200 g grekisk yoghurt
rivet skal av ½ citron
peppar

1 sötpotatis
3 rödbetor
1 paprika
2 msk olivolja
salt + peppar
4 st rädisor, tunt skivade
basilika eller någon annan ört efter önskemål

LÄS ÄVEN: Recept på spinatvåfflor

Accu-Chek Mobile

Tillagning

1. Dela alla grönsaker i tärningar, ringla över lite olja och krydda och grädda i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter tills de är mjuka. 

2. Vänd ihop feta och yoghurt med en gaffel och smaka av med citron och peppar.

3. Fördela fetakrämen över en tallrik eller ett litet fat. Topp med bakade grönsaker, rädisor och basilika. 

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant