Kolhydrater per portion: 42 gram
Fiber per portion: 7 gram
Spaghetti med köttfärssås är en given vardagsfavorit i de flesta familjer. Rätten blir ett mycket bättre alternativ både för stora och små om du byter ut den vanliga pastan mot fullkornspasta.
Använd gärna magert kött och smyg in lite extra grönsaker – så som jag har gjort här. Hemma hos oss står den här rätten ofta på menyn!
PROVA ÄVEN: Nudelsallad med sprödstekt tofu
För 4 portioner behöver du:
200 gram fullkornspasta
400 gram nötfärs
400 gram hackade tomater
2 msk tomatpuré
1 stor morot, riven
150 champinjoner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Färsk timjan, salt och peppar
½ dl vatten
Ev. 1 knapp tsk flytande oxfond
Riven parmesan för servering
Så gör du:
- Stek svampen först så att vattnet kokar bort och svampen skrumpnar. Tillsätt resten av grönsakerna plus timjan i stekpannan, stek tills allt är mjukt. Ställ åt sidan.
- Stek nötfärsen med salt och peppar. Lägg tillbaka grönsakerna i stekpannan och tillsätt hackade tomater, tomatpuré, vatten och ev. fond.
- Medan såsen står och puttrar kokar du spaghettin enligt anvisningarna.
- Servera pastan och köttfärssåsen med riven parmesan – och gärna lite färsk basilika eller oregano!
PROVA ÄVEN: Grön lasagne
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.