Kolhydrater per portion: 48 gram
Fiber per portion: 11 gram
Det här är en riktigt god kycklingsallad med härliga färger! En superenkel vardagsmiddag.
Salladen är rik på både A- och C-vitamin från sötpotatisen, järn från krispiga, råa rödbetor och hälsosamt fett från mandlarna.
För 3 portioner behöver du:
2 små/1 stor sötpotatis (ca 600 gram)
2 msk olja
Kryddor efter önskemål, t.ex.: vitlök, chili, salt och peppar
300 g riven, förstekt kyckling
1 påse babyleaf-salladmix
½ rödlök
1 avokado
½ gurka
150 gram röda druvor
2 små/1 stor rödbeta (ca 250 gram)
100 gram fetaost
2 nävar mandlar
PROVA ÄVEN: Laxform med tomatpesto
Så gör du:
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Skär sötpotatisen i tärningar, häll över oljan och kryddorna och stek tills sötpotatisen är mör och spröd, ca 20 minuter.
- Rosta mandlarna i en teflonpanna på medelvärme i 5-10 min
- Häll salladsblandningen i en skål. Skär avokadon och rödbetorna i tärningar, gurkan och rödlöken i fina skivor och dela druvorna i hälften. Smula sönder fetaosten och hacka mandlarna. Lägg allt i salladsskålen tillsammans med de stekta sötpotatistärningarna.
- Blanda väl och servera med en god dressing eller lite aioli!
PROVA ÄVEN: Läcker tonfisksallad
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.