Kolhydrater (per portion): 63 gram
Fibrer: 12 gram
Tonfiskpasta med sparrisbönor är perfekt vardagsmat – lättlagat och näringsrikt.
Sparrisbönorna kan bytas ut mot andra grönsaker: ärtor, paprika och squash är till exempel också riktigt gott här.
OBS! Den här rätten har ett högre innehåll av kolhydrater och passar därför inte alla. Det går dock fint att byta ut pastan mot andra ingredienser, som skivad squash.
LÄS OCKSÅ: Spaghetti bolognese med en vardagstwist
Ingredienser
2 portioner
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
200 g skivade skogschampinjoner
1 msk olja till stekning
salt och peppar
2 burkar tonfisk i vatten
200 g sparrisbönor
160 g pasta/spagetti efter önskemål (gärna fullkorn)
4 msk crème fraiche
parmesan och ruccola till servering
LÄS OCKSÅ: Pasta med tomat, fetaost och kyckling
Tillagning
1. Skiva löken och vitlöken och stek gyllene i lite olja med salt och peppar. Lägg i svampen och fortsätta steka till svampen sjunker ihop och får en gyllene färg.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När det återstår ca 1 minut av koktiden tillsätter du sparrisbönorna. Häll av vattnet men spara några matskedar av kokvattnet.
3. Vänd i tonfisken i lök- och svampblandningen och värm snabbt.
4. Vänd i pasta och bönor i löken, svampen och tonfisken.
5. Rör i crème fraiche tillsammans med 3-4 msk pastavatten. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
6. Toppa med rivet citronskal och servera med färsk rucola och riven parmesan.
LÄS OCKSÅ: Kycklingsallad med rödbetor, sötpotatis och fetaost
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.