Kolhydrater: 23 g per scones
Varav 3 g fiber
Äppelscones är ett härligt alternativ till en skiva bröd och extra goda med en skiva ost.
De är snälla mot blodsockret och fulla av bra näring. Passar både till frukost och som en enkel måltid när du är på språng.
LÄS ÄVEN: Får du i dig tillräckligt med omega-3?
Ingredienser
12 st. scones
4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl grovmalt
2 dl fint mjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
50 gsmör
3 dl surmjölk
ca 1 dl mjölk
3 äpplen
Tillagning
1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
2. Smält smöret, och rör ner surmjölken och smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt lite mer mjölk tills du har en fast men lite fuktig smet
3. Skala äpplena och riv dem på ett rivjärn. Vik ner det rivna äpplet i degen.
4. Bred ut blandningen med en sked på en bricka och forma ca 12 scones.
5. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
LÄS ÄVEN: Fröknäcke med chiafrön
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.