Kolhydrater (per 100 g): 11 gram
Denna gröna ärthummus innehåller massor av bra näring och mycket smak. Använd den som proteinrikt pålägg, dipp till grönsaker eller som tillbehör till middagen!
Hummus är ursprungligen en maträtt från Mellanöstern och görs traditionellt på kikärter, tahini, olivolja och vitlök, men dessbättre är det en rätt som man kan göra i många olika varianter. Genom att inkludera gröna ärter i receptet får du en smakrik ärthummus som kan användas till mycket.
Både kikärter och gröna ärter har ett högt innehåll av protein och fibrer och är därför hälsosamt och mättande.
PROVA ÄVEN: Blodsockervänliga luncher på hemmakontoret
Ingredienser
En stor skål
200 g gröna ärter (tinade)
1 burk kikärter
4 msk olivolja
2 tsk curry
saften av ½ citron
salt + peppar
2-4 msk vatten
PROVA ÄVEN: Kycklingsallad med rödbetor, sötpotatis och fetaost
Tillagning
1. Mixa ingredienserna i en matberedare, blender eller med en stavmixer. Tillsätt vatten tills hummusen har fått en slät konsistens.
2. Smaka av med salt och peppar.
Källor: Ingrediens.no
PROVA ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.