Kolhydrater: per 100 g: 22 g: per bröd: 315 g
Bananbröd har varit populärt i sociala medier de senaste åren, och det av goda skäl.
Bananbröd är till att börja med otroligt gott, men också ett härligt sätt att använda bruna bananer. Det här brödet är relativt grovt, och fungerar bra både till frukost, lunch och som kvällsmål. Det smakar allra bäst med gulost, om du frågar mig.
Detta behöver du:
5 dl havregryn, mals till ett mjöl
1 dl fint speltmjöl
1 dl grovmjöl efter önskemål
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
3 mogna bananer
300 g yoghurt naturell
3 ägg
2-3 dl mjölk efter önskemål (jag använde mandelmjölk)
1 stort äpple, rivet
sesamfrön
LÄS ÄVEN: Näringsrik havregrynsgröt
Så gör du:
1. Börja med att mala havregrynen till mjöl i en köksmaskin eller med en stavmixer. Om du redan har havremjöl, använder du ca 4 dl av detta. Blanda alla torra ingredienser till en boll.
2. Mixa 2 bananer, yoghurt, ägg och mjölk till en jämn röra med en stavmixer. Vänd i det våta i det torra. Du ska nu ha en deg som är fast men lite klibbig.
3. Skala äpplet och riv det på ett rivjärn. Vänd i det rivna äpplet i degen. Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper. Garnera med massor av sesamfrön, ett stänk kanel och en banan som du har delat i två på längden.
4. Grädda på nedersta falsen i ugnen på 200 grader i 40-50 minuter tills brödet är gyllene och fast inuti.
5. Lägg att svalna på ett galler och servera med till exempel öst eller smör.
6. Förvara i påse i kylskåpet.
LÄS ÄVEN: Havrekex med nötsmör, kryddor och kokos
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.