Kolhydrater per portion: 17 gram
Fiber per portion: 2,5 gram
Riktigt saftiga och grova blåbärsmuffins! I de här muffinsen har en stor andel av det siktade vetemjölet bytts ut mot havremjöl, som förutom att det är fullkorn och därmed bidra med viktiga kostfibrer också har en kolesterolsänkande effekt.
Genom att byta ut sockret mot ett mer blodsockervänligt alternativ, är detta en vinnare även i lunchlådan. Hoppas det smakar!
Detta behöver du:
Receptet ger ca 12 muffins
100 g lättmargarin (gärna vegetabiliskt margarin)
100 g sukrin gold (eller annat sötningsmedel motsvarande 100 g socker)
2 dl lättmjölk
2 ägg
200 g havremjöl (du kan göra det själv genom att mixa havregryn)
100 g siktat vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 droppar vaniljessens
150 g blåbär, frusna
PROVA ÄVEN: Världens enklaste chokladkaka
Så gör du:
1) Förvärm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
2) Blanda alla ingredienser, bortsett från blåbären, till en jämn och klumpfri smet.
3) Förbered muffinsformarna (om du inte har en muffinsform med hål för muffins, använd dubbla muffinsformar så att de behåller sin form).
4) Blanda i de frusna blåbären med några handvändningar så att röran blir lite marmorerad.
5) Fyll formarna och stek muffinsen i 15-18 minuter.
PROVA ÄVEN: Hallondessert utan tilsatt socker
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.