Kolhydrater per glas: 19 gram
Det här är ett recept på blåbärssylt som är helt fri från sötningsmedel, men som är full av god smak och näring och den är dessutom bra för blodsockret.
Denna hemlagade blåbärssylt är god som pålägg, topping på havregrynsgröten eller serverad med yoghurt naturell. Byt gärna ut blåbären mot andra bär efter önskemål.
Håller sig fint i ca 14 dagar i kylskåpet.
Ingredienser
250 g frusna blåbär (jag använde ekologiska)
1,5 msk chiafrön
1 tsk kardemumma
1/4 tsk ren vanilj/vaniljfrön
1 msk citronsaft
PROVA OCKSÅ: Potatissallad med fetaost
Tillagning
Koka upp bären i en liten kastrull. Tillsätt kryddor och chiafrön och koka i 2-3 minuter till på låg värme.
Häll över sylten i ett rent glas med tättslutande lock. Låt svalna och ställ sedan in i kylen.
PROVA OCKSÅ: Morotspannkakor – utan socker
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.