Kolhydrater per muffins: 26
Varav 4 g fiber
Dessa muffins är gjorda utan raffinerat socker och mjöl. De är snälla mot blodsockret och fulla av bra näring.
Passar både till frukost och som en enkel måltid när du är på språng.
TIPS: Äpplen kan bytas ut mot blåbär eller hallon för en annan variant.
LÄS ÄVEN: Blodsockervänliga mellanmål
Ingredienser
10 muffins
2 bananer
3 ägg
100 g smör
10 dadlar (små)
3-4 dl filmjölk (kefir eller syrad mjölk)
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
3 dl havregryn
2 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
2 äpplen
Tillvägagångssätt
1. Smält smör. Lägg bananer, ägg, dadlar och filmjölk i en ugnsform tillsammans med smöret. Vispa jämnt med en stavmixer.
2. Vänd ner alla de torra ingredienserna.
3. Skala äpplena och riv dem på ett rivjärn. Vik ner det rivna äpplet i degen.
4. Fördela smeten i 10 muffinsformar, gärna på en muffinsplåt.
5. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15–20 minuter.
LÄS ÄVEN: Chiapudding med jordnötssmör, mango och kokos
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.