Mat och recept

Currykyckling i grova tortillas

Publicerad för första gången: 19.04.25
Currykyckling i grova tortillas Illustrations foto: Getty images.
Kolhydrater per wrap: 38 gram
Fiber per wrap: 7 gram

Currykyckling i grova, hemlagade tortillas är perfekt som en god helglunch eller lätt middag! Hemlagat och väldigt gott.

Både currykyckling och tortilla är produkter som många av oss köper färdiga från butiken, men jag kan tala om att genom att laga dem själv får du både godare smak och färre onödiga tillsatser.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Denna rätt kan jag rekommendera att bjuda vänner på – en stor hit hemma hos mig. Om du gör dubbel sats så har du middag för fyra.

PROVA ÄVEN: Hälsosam hemlagade tacos

Ingredienser

Till 4 wraps med fyllning behöver du

Tortillas:
100 gram siktat vetemjöl
100 gram grahamsmöl, finmalt
1/2 tsk salt
1 msk olja
130 gram vatten

Currykyckling:
2 kycklingbröst (450), dragen
½ dl vatten
100 gram crème fraiche
50 gram majonäs
1 msk citronsaft
2 tsk currypulver
1 tsk paprikapulver
½ tsk vitlökspulver
½ tsk salt
1 tsk honung/sirap/socker
1 äpple (100)
1 rödlök (100)
1 liten, röd paprika (100)

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Tillbehör:
krispsallad
färsk koriander

PROVA ÄVEN: Biffdumplings med sallad

Tillagning

1. Börja med att blanda de torra ingredienserna till tortillan (först de torra och tillsätt därefter de våta) och knåda allt till en jämn och spänstig deg. Ställ undan i cirka 30 min. och låt degen vila.

2. Torka kycklingfiléerna och salta och peppra på dem. Bryn filéerna på båda sidorna i en varm stekpanna med lite olja. Sänk värmen till låg eller medelvarm, häll på ½ dl vatten, lägg på locket och låt kycklingen dra tills den är genomstekt.

3. Under tiden blandar du crème fraiche, majonäs, citronsaft, honung och kryddor. Skär äpple, rödlök och paprika i små, fina bitar och blanda i.

4. När kycklingen är klar låter du den svalna en stund medan du steker tortillorna.

5. Dela tortilladegen i fyra lika stora delar (väg dem gärna) och kavla ut dem så att de blir lika stora som stekpannan.

6. Värm en torr stekpanna till hög värme (men inte högsta värmen om du har en induktionshäll), och stek de tunna bröden. Lår dem få bruna fläckar innan du vänder dem i pannan. Lägg dem under en fuktig kökshandduk efter hand som du steker dem, så att de håller sig mjuka.

7. När tortillorna är färdigstekta strimla kycklingbrösten med två gafflar och blanda det strimlade kycklingköttet i stekskyn. Därefter tillsätter du detta i curryblandningen och blandar väl.

8. Tillsätt lite salt på varje tortilla och fyll med kycklingen. Toppa med färsk koriander och avnjut en läcker wrap.

Smaklig måltid!

Källa för beräkning: matvaretabellen.no.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant