Kolhydrater per portion: ca 35 g
Servera fänkålssallad med apelsin som en fräsch lunch eller som ett gott tillbehör till middagen.
Den här färgglada salladen är full av bra saker som både mättar och smakar gott. Den passar fint som lunch eller serverad som tillbehör till en större måltid. Ja, det kanske rent av är en vinnare till sommarens grillmat?
PS! Receptet innehåller dadlar. Om du vill ha färre kolhydrater kan du skippa dem.
PROVA ÄVEN: Laxcurry i form med kål och sötpotatis
Ingredienser
4 portioner
Ca 70 g bladsallad eller ruccola
230 g gröna linser (en förpackning)
200 g edamamebönor
1 fänkål
saften av ½ citron
2 apelsiner
5 dadlar
2 msk pumpafrön
Färska örter efter önskemål
PROVA ÄVEN: Morotspannkakor – utan socker
Tillagning
1. Skölj av linserna noga och vänd ihop linser, bladsallad och edamamebönor på ett stort fat eller i en salladsskål.
2. Dela fänkålen i tunna skivor med en mandolin eller kniv. Lägg skivorna i en skål och knåda in citronsaften med händerna tills fänkålen faller isär något. Blanda sedan fänkålen med resten av salladen.
3. Skala apelsin och dela i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå salladen.
4. Rosta pumpakärnor i torr panna tills de poppar. Dela dadlarna i små bitar. 5. Toppa salladen med finhackade dadlar och rostade pumpakärnor.
PROVA ÄVEN: Röd curry med scampi och grönsaker
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.