Kolhydrater: ca 0 g per 100
Fläskkotletter med massor av läcker smak. De här är perfekta både till vardagsmiddagen och till fest. Och det bästa av allt: du lagar dem på mindre än 10 minuter!
Detta behöver du:
1 fläskkotlett per person
Smör till stekning
Salvia
Senapsfrön, krossade, kan utelämnas
Salt och peppar
1 citron
1 dl grädde per person
Dijonsenap
Kapris
Eventuellt soja
LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad
Så gör du:
Krydda fläskkotletterna med ett tunt lager salt, peppar, salvia och krossade senapsfrön.
Stek kotletterna på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Pressa lite citron över varje kotlett och stek vidare i 3-4 minuter eller tills kotletterna är genomstekta.

Koka ur den goda smaken från stekpannan med lite grädde. Tillsätt 1-2 tsk dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar och strö kapris över. Smaka av med lite sojasås om du har.

Tips! Om du föredrar kött från grisar som har haft ett bra liv, rekommenderar jag att du kollar in Reko-ringen på facebook. Där kan du kontakta bonden direkt och få veta hur han/hon föder upp grisarna. Det är också enklare att få tag i styckningsdetaljer som inte finns i butik.
Med ugnsbakade grönsaker till exempel?
LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.