Kolhydrater per portion: 8 gram
Varav fiber: 6 gram
En lätt asiatisk morotssallad är perfekt som en snabb lunch, och innehåller så få kolhydrater att du till och med kan äta den med en skiva grovt bröd till om du vill.
Om du gillar salt frukost är denna perfekt också som en fiberrik, mättande frukosträtt, med lågt kolhydratinnehåll. Receptet är otroligt enkelt, ja, man knappt kalla det ett recept egentligen, men kombon är så god!
TIPS: Lägg till ett extra kokt ägg om du vill ha en mer mättande rätt.
LÄS ÄVEN: Ugnsbakad torsk med rotfrukter
Ingredienser
1 portion
1 ägg
1 stor morot, ev. 2 små
en stor näve färsk ruccolasallad
1 msk sesamfrön
en skvätt lime
1 msk olivolja
½ avokado
salt och peppar efter önskemål
en näve färsk koriander
LÄS ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat
Tillagning
- Koka ägget till önskad konsistens, jag gillar när gulan är lite löskokt.
- Skala moroten och riv den på ett rivjärn. Blanda riven morot och ruccola med olivolja och saften från lime.
- Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de har fått en gyllene färg.
- Toppa salladen med rostade sesamfrön, avokado, kokt ägg, salt, peppar och koriander.
LÄS ÄVEN: Rotfruktssallad med ägg och tahin
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.