Kolhydrater: ca 2 gram per knäckebrödskiva
Knäckebröd är lättare att baka än man kan tro. Här kommer ett recept på knäckebröd med chia som är proppfullt av bra näring men få kolhydrater!
Hemmagjort knäckebröd smakar gott och är ett bra alternativ till brödmat. Prova gärna andra frön efter önskemål. Knäckebröd innehåller runt 2 gram kolhydrater per skiva, och kommer därför inte ha så stor påverkan på blodsockernivån.
Förvara knäckebrödet i en sluten låda, då håller det sig bra i ett par veckor.
LÄS ÄVEN: Chiapudding med jordnötssmör, mango och kokos
Ingredienser
En bakplåt = 16 knäckebrödskivor
1 dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl chiafrön
½ dl solrosfrön
1 ts salt
1 ts honung
ca 2 dl kokande vatten
Så här gör du
1. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål och tillsätt vätskan. Chiafrön och havre absorberar vätska, så justera vid behov med lite mer vätska efterhand.
2. Låt degen svälla i minst 20 minuter.
3. Vänd ut degen på en bakplåt med bakpapper och tryck ut den. Lägg gärna en bakduk över degen som du sedan kavlar ut för att få så tunna skivor som möjligt.
4. Grädda vidare i ugnen på 170 grader i ca 10 minuter. Ta ut plåten och dela upp i ca 16 skivor, eller valfri storlek.
5. Grädda vidare i ugnen i ca 30 minuter. Se till att den inte bränns.
LÄS ÄVEN: Hemmagjord gräddglass med körsbär
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.