Kolhydrater per portion: 35 gram
Gratinerade vita bönor är en härlig enkel middag på egen hand, men passar också utmärkt som tillbehör till annan mat.
Servera rätten med en enkel grönsallad och lite gott bröd. Och om du vill kan du toppa med lite extra parmesan eller mozzarella vid servering.
PROVA ÄVEN: BÖNRISOTTO MED SQUASH OCH KANTARELLER
Ingredienser
2 portioner
1/2 gul lök
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
½ röd chili
20 körsbärstomater
1 tsk honung
2 msk tomatpuré
200 g hackade tomater
1 dl vispgrädde
salt + peppar
1 burk stora vita bönor (ca 250 g)
50 g riven parmesan
PROVA ÄVEN: PANERAD TORSK MED ZUCCHINI OCH KIKÄRTSSALLAD
Så gör du:
- Hacka lök, vitlök och chili och stek i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt honung, körsbärstomater och tomatpuré och låt sjuda i några minuter.
- Tillsätt de hackade tomaterna och låt allt sjuda på medelvärme i 5 minuter.
- Häll grädde i grytan och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj bönorna väl och lägg dem i en liten ugnsform. Häll över tomatsåsen och vänd runt bönorna noga i såsen. Toppa formen med riven parmesan.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.