Kolhydrater per portion: cirka 30 gram
Denna gröna, ljuvliga rätt är perfekt som en enkel, lätt lunch. Med ett härligt urval av gröna ingredienser kommer du att glädja både ögonen och kroppen.
Grön sallad med linser och broccoli har en läcker senapsdressing som tillför det där lilla extra i form av både en god smak och hälsosamma fettsyror. Linser och sojabönor gör salladen rik på protein.
Använd gärna andra gröna grönsaker, du kan variera salladen som du vill. Exempelvis kan du byta ut sojabönorna mot ärtor, och jag är säker på att både paprika, sockerärtor och spenat skulle vara suveräna tillskott. Börja semestern med grönt!
LÄS ÄVEN: Sommarsallad med jordgubbar och fetaost
Ingredienser
1 portion
En näve ruccola
1/2 förpackning gröna linser, cirka 100 g
Cirka 100 g sojaböno/edamamebönor (ev. ärtor)
En stor bukett broccoli
Cirka 8 cm gurka
1/2 avokado
färsk basilika
Dressing:
1 tsk senap
1 tsk citronsaft
1 tsk olivolja
1 msk äpplecidervinäger
Peppar
LÄS ÄVEN: Läcker scampi med currymarinad
Gör så här
1. Ångkoka broccoli och edamamebönor hastigt. Dela gurkan i småbitar, och blanda alla ingredienser i en skål.
2. Rör ihop dressingen, och toppa salladen med skivor av avokado, dressing och ev. lite färska kryddörter
Hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.