Mat och recept

Gröna nachos med bakad potatis och sötpotatis

Publicerad för första gången: 12.04.24
Gröna nachos med bakad potatis och sötpotatis Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion (utan tillbehör): 38 gram, varav 9 g fiber

Gröna nachos är en variant av nachos gjorda med bakade skivor av potatis och sötpotatis istället för nachochips, vilket gör det till en mer näringsrik middagsrätt.

Här har jag använt svarta bönor och majs. Byt gärna ut mot andra sorters bönor, till exempel kidneybönor, eller nötfärs, om du vill ha en mer klassisk variant.

Accu-Chek Instant

Tips: Vill du ha en mer traditionell tacosmak på rätten kan du steka bönorna i tacokrydda eller en blandning av spiskummin, paprika och koriander innan du lägger dem över potatisen.

PROVA ÄVEN: GUL CURRY MED TORSK, POTATIS OCH ANANAS

Ingredienser

4 portioner

6–8 medelstora potatisar
1 stor sötpotatis
1 msk olivolja
salt + peppar
en förpackning avrunna svarta bönor
en liten burk majs
200 g riven ost efter önskemål

Till servering (valfritt tillbehör):
Guacamole
Tomatsalsa
Grönsallad
Mango
Crème fraîche

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: TORSK I TOMATLÅDA MED POTATIS & OLIVER

Så här gör du

1. Skär potatisen och sötpotatisen i tunna skivor, lägg på en bakplåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen tills potatisen är färdig, cirka 15–20 minuter på 220 grader.

2. Lägg bönor, majs och riven ost över potatisen på bakplåten och gratinera i cirka 5–6 minuter tills osten har smält.

3. Servera omdelbart med önskade tillbehör.

PROVA ÄVEN: MEXIKANSK GRYTA MED KYCKLING OCH BÖNOR

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant